Diabetes opskrifterMad

Grønne nachos med bagt kartoffel og sød kartoffel

Udgivet for første gang: 18.04.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion (uden tilbehør): 38 gram, heraf 9 g fibre

Grønne nachos er en variation af nachos, der er lavet med bagte skiver af kartofler og søde kartofler i stedet for nacho-chips, hvilket gør det til et mere næringsrigt måltid.

Her har jeg brugt sorte bønner og majs, men du kan også bruge andre typer bønner, f.eks kidneybønner, eller fars med lavt fedtindhold, hvis du ønsker en mere klassisk udgave.

Annonce

Tip: Hvis du hellere vil give retten en mere traditionel tacosmag, kan du stege bønnerne i tacokrydderi eller en blanding af spidskommen, paprika og koriander, inden du fordeler blandingen over kartoflerne.

PRØV OGSÅ: Mexicansk gryderet med kylling og bønner

Ingredienser

4 portioner

6-8 mellemstore kartofler
1 stor sød kartoffel
1 spsk olivenolie
salt og peber
en dåse sorte bønner (drænet)
en lille dåse majs
200 g revet ost efter behag

Til servering (valgfrit tilbehør):
Guacamole
Tomatsalsa
Grøn salat
Mango
Creme fraiche

PRØV OGSÅ: Karrykikærter, grøntsager og halloumi

Fremgangsmåde

1. Skær kartoflerne og den søde kartoffel i tynde skiver. Læg dem på en bageplade og dryp med olivenolie samt salt og peber. Bages i ovnen indtil de er gennembagte, ca. 15-20 minutter ved 220 grader.

2. Fordel bønner, majs og revet ost oven på kartoflerne på bagepladen, og gratinér i ovnen i ca. 5-6 minutter, indtil osten er smeltet.

3. Servér med det samme med det ønskede tilbehør.

PRØV OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev