Grydebrød med frø, kerner og havre
Udgivet for første gang: 26.11.23Kulhydrater pr. hele brød: ca. 420 gram
Synes du, at det er for besværligt at bage brød? Så er grydebrød måske noget for dig – dette hjemmebagte brød kræver nemlig kun lidt arbejde og en smule tålmodighed.
Grydebrød kræver kun lidt arbejde, men skal hæve længe. Du kan variere indholdet, alt efter hvilken slags mel og frø og kerner, du bedst kan lide. Her har jeg brugt havre og spelt, men du kan sagtens bruge andre kombinationer, hvis du foretrækker det.
PRØV OGSÅ: Saftige, sukkerfri kanelsnegle
Ingredienser
100 g havregryn
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
200 g fuldkornsspeltmel
300 g fintmalet speltmel
10 g tørgær
2 tsk. salt
5-6 dl vand
PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel
Fremgangsmåde
- Bland alle tørre ingredienser i en skål.
- Rør koldt vand i, indtil du har en forholdsvis løs dej.
- Dæk skålen med plastfilm, og lad den stå på køkkenbordet natten over (8-12 timer).
- Kom lidt mel i dejen, og hæld den ud af skålen – gerne på et stykke bagepapir på køkkenbordet. Fold dejen et par gange, og tilsæt mel efter behov, indtil du har en fast dej. Vip skålen over dejen, og lad den efterhæve på køkkenbordet i 2 timer.
- Sæt en støbejernsgryde med låg i ovnen ved 250 grader, når der er gået 1,5 time. Kom brødet i gryden med folderne nedad efter 2 timer. Kom gerne lidt mel i bunden, så brødet ikke brænder fast.
- Bag brødet i gryden med låg på i 30 minutter. Fjern derefter låget, skru ned for temperaturen til 220 grader, og bag brødet i yderligere 15 minutter.
- Vip brødet ud af gryden, og lad det afkøle på en rist.
PRØV OGSÅ: Grove scones med græskarkerner og tranebær
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.