Halloumi bowl og bagte rodfrugter
Udgivet for første gang: 06.02.22Kulhydrater pr. portion: 43 g
Fiber: 17 g
Halloumi bowl er en ret proppet med næring og gode smage.
Halloumi er en fast ost, der kan steges, uden at den smelter eller mister faconen. Den er også en god kilde til proteiner. Hvis du ikke er så vild med halloumi, kan du selvfølgelig erstatte den med f.eks. fetaost eller fisk/kylling, alt efter, hvad du foretrækker.
LÆS OGSÅ: Plantebaseret tex-mex med stegte bønner og majspuré
Ingredienser
1 portion
½ sød kartoffel
1 rødbede
½ peberfrugt
½ aubergine
1 spsk. olivenolie
salt og peber efter ønske
5 valnødder
1 spsk. græskarkerner
ca 70 g halloumi
en god håndfuld grønkål
saften af ¼ citron
en håndfuld spirer
Tahindressing:
1 spsk. tahin
1 tsk. æblecidereddike eller citronsaft
½ tsk. honning
kogende vand til den ønskede konsistens
peber
LÆS OGSÅ: Torsk og dampede grøntsager med citron
Fremgangsmåde
1. Del alle grøntsagerne i mellemstore stykker, og læg dem på en bageplade. Kom olie og krydderier på.
2. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter.
3. Lav dressingen. Når du har syre i tahindressingen, vil den blive tykkere, så du skal først vende tahin og eddike/citron i, før du rører honningen i, og derefter skal du tilsætte vand, indtil du har en lind dressing. Smag til med peber efter ønske.
4. Rist nødderne på en tør pande. Tag dem op, og steg derefter halloumi gylden på begge sider.
5. Kom grønkålen i en skål, og vend den med citron, så den falder lidt sammen. Vend spirerne i, og læg derefter alle de ovnbagte grøntsager i skålen. Top med halloumi, ristede nødder og frø, og servér med dressing.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.