Havrekiks med nøddesmør, krydderier og kokos
Udgivet for første gang: 18.12.20 | Sidst redigeret: 14.01.21Kulhydrater i kiksene: 18,5 gram
Fibre: 3 gram
Havrekiks er fantastisk som hygge til kaffen, som en hurtig morgenmad eller som et lille mellemmåltid på farten.
Disse havrekiks indeholder mange fibre og gode fedtsyrer fra nøddesmør. Spis dem gerne med lidt ost.
TIP: Hvis du vil reducere indholdet af sukker i opskriften, kan honningen erstattes med et andet sødemiddel, alt efter hvad du ønsker. Jeg lavede disse havrekiks med mandel- og hasselnøddesmør, men jordnøddesmør kan også bruges.
LÆS OGSÅ: Himmelsk god avocadokage
Ingredienser til havrekiks
9 kiks
2 dl havremel
2 dl havregryn
1 dl revet kokos
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
¼ tsk. salt
2 spsk. nøddesmør
2 spsk. almindeligt smør, tempereret
2 spsk. honning
3-4 spsk. havremælk (eller anden mælk efter ønske)
LÆS OGSÅ: Tomatpande med kikærter
Fremgangsmåde
1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
2. Ælt derefter nøddesmør, tempereret almindeligt smør og honning i.
3. Juster om nødvendigt konsistensen med lidt mælk.
4. Form 9 havrekiks med en ske, og sæt dem på en bageplade.
5. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Se flere af Hanna Dales opskrifter på Happyfoodstories.com
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.