Hoisin-stegt ørred med ris kogt i kokosmælk
Udgivet for første gang: 02.06.21 | Sidst redigeret: 07.02.22Kulhydrater per portion: 58 gram
Fibre pr. portion: 8 gram
En dejlig asiatisk fiskeret propfyldt med farver, spændende smagsindtryk og god næringsværdi!
Fed fisk som ørred indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer samt vitamin D og proteiner. Vi rådes til at spise 200 g fed fisk om ugen, og med denne middag er man godt på vej.
Ingredienser
Til 4 portioner:
4 ørredfileter
250 g fuldkornsris
1 karton kokosmælk (400 ml)
1 dl vand
1 mango
2 små/1 stor avocado
2 gulerødder
½ agurk
1 pose edamamebønner
2 forårsløg
4 ts hoisinsauce
Et par håndfulde peanuts
Sesamfrø
Koriander
Syltet rødløg:
2 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
2 rødløg
Sådan gør du:
1. Start med at forberede syltede rødløg. Skær løg i tynde skiver eller ringe. Giv lagen med vand, eddike og sukker et opkog. Skru ned for varmen, når det når kogepunktet, og læg løgene i lagen. Lad løgene trække i mindst en halv time (resultatet bliver allerbedst, hvis de syltede løg laves nogle timer i forvejen og opbevares i køleskabet, indtil de skal spises).
2. Sæt ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Læg ørredfileterne i et ildfast fad, og smør ca. 1 tsk hoisinsauce på hver filet. Strø lidt sesamfrø over, og lad fisken stege midt i ovnen i ca. 15 minutter.
3. Kog risene i kokosmælken samt 1 dl vand. Imens tilberedes resten af grønsagerne.
4. Rengør edamamebønnerne ved at hælde varmt vand over de frosne bælge, således at de tør op, før du presser bønnerne ud i en skål.
5. Skær gulerødder og agurk i fine strimler, avocado og mango i term og forårsløg i tynde ringe.
6. Server retten i en skål med kokos-ris i bunden og fisk og grønsager ovenpå. Top skålen med en lille håndfuld peanuts, et drys sesamfrø og en masse frisk koriander.
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med tomater og blomkål
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.