Kanelsmåkager med havre og rosiner
Udgivet for første gang: 16.05.24Kulhydrater pr. cookie: 11,5 gram Fibre pr. cookie: 4 gram
Disse kanelsmåkager indeholder mandelmel og fuldkornsmel af havre, hvilket gør dem mere fiberrige og mættende end sædvanlige cookies. Derudover er de bagt med en sukkererstatning.
Sprøde udenpå og bløde indeni – præcis som de skal være! Har du bagt småkager med denne smagskombination tidligere? En undervurderet klassiker efter min mening, og som jeg synes slår chokoladesmåkager på listen over favoritsmage.
For at få sprøde kanter har jeg droppet ægget – min erfaring siger mig, at æg gør småkager uden tilsat sukker meget bløde og kageagtige i konsistensen.
LÆS OGSÅ: Mandelkiks med havre og dadler
Ingredienser
Til 8 cookies skal du bruge:
80 gram blødt smør
50 gram Sukrin gold eller tilsvarende
30 gram Sukrinsirup eller tilsvarende
50 gram mandelmel
30 gram havremel
50 gram havregryn, letkogte
1 tsk kanel
1/2 tsk natron
1 knivspids salt
50 gram rosiner
LÆS OGSÅ: Yoghurtmousse med blåbær og vanilje
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 grader på over- og undervarme.
- Pisk smør, Sukrinsirup og Sukrin Gold sammen til det er luftigt.
- Tilsæt de tørre ingredienser, bortset fra rosinerne, og bland det sammen til en jævn småkagedej.
- Hæld rosinerne i og bland godt sammen.
- Formes til 8 små kugler på en bageplade med bagepapir, og bages midt i ovnen i 6-7 minutter. Sørg for at afkøle dine småkager, før du serverer dem J
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.