Karrykikærter, grøntsager og halloumi
Udgivet for første gang: 16.02.24Kulhydrater pr. portion (gælder kun for karrykikærter): 30 gram
Karrykikærter er en ret, der smager godt, både som et hurtigt aftensmåltid i sig selv, eller som en del af et større måltid.
Kikærter er rige på fibre og planteprotein, og gavnlige for en god blodsukkerbalance. Du kan også servere karrykikærter med andet tilbehør. De passer for eksempel godt til stegt kød eller fisk. Jeg har anrettet dem med halloumi, grøn salat og kartofler.
PRØV OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta
Ingredienser
2 portioner
1 rødløg
1 rød peberfrugt
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1/2 rød chili
1/2 tsk. paprikakrydderi
1/2 tsk. karry
10 cherrytomater
En dåse kikærter (ca. 175 g, drænet vægt)
en håndfuld frisk koriander
salt + peber
PRØV OGSÅ: Gratinerede hvide bønner
Fremgangsmåde
1. Skær løg og peberfrugt i strimler og steg dem gyldne på en pande.
2. Tilsæt hakket hvidløg, chili og krydderier og lad det simre i et par minutter. Tilsæt derefter kikærter og cherrytomater delt i halve. Fortsæt stegningen i nogle minutter indtil kikærterne er møre og dækket af krydderier. Smag til med salt, peber og eventuelt mere karry efter ønske.
3. Serveres med frisk koriander og stegt halloumi eller andet tilbehør efter ønske.
PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte tomater
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.