Kartoffelsalat med fetaost
Udgivet for første gang: 26.06.23Kulhydrater (hele retten): 69 gram
Fiber: 14 gram
Kartoffelsalat er dejlig sommermad og lækkert tilbehør til al grillmad.
Denne lune kartoffelsalat med fetaost og sennepsdressing er velegnet som en selvstændig ret, men passer også godt til grillet eller varmrøget laks.
PRØV OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta
Ingredienser
Som tilbehør: 2 portioner
Som hovedret: 1 portion
2 store kartofler (ca. 350 g)
150 g aspargesbønner
½ – 1 hoved hjertesalat
En håndfuld salatmiks eller rucola
3-4 champignon
50 g fetaost
1 spsk. sesamfrø
3 radiser
Dressing:
1-2 spsk. grov sennep
saften af 1/3 citron
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. honning
1 tsk. olivenolie
peber
PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado
Fremgangsmåde
1. Skær kartoflerne i mellemstore stykker. Kog kartoflerne møre i ca. 7 minutter alt efter størrelse.
2. Skær aspargesbønnerne over på midten, og kog dem sammen med kartoflerne det sidste minut. Hæld vandet fra, og skyl godt i koldt vand for at stoppe kogeprocessen.
3. Bland alle ingredienserne til sennepsdressingen, og vend dressingen med kartofler og aspargesbønner.
4. Hak hjertesalaten fint, og kom salaten i en skål. Top med kartofler og aspargesbønner.
5. Rist sesamfrø på en tør stegepande, indtil de er gyldne.
6. Skær champignon i tynde skiver, og steg, indtil de er godt brunede.
7. Top kartoflerne med stegte champignon, radiser, smuldret fetaost og ristede sesamfrø.
8. Server retten, som den er, eller med tilbehør efter eget valg.
PRØV OGSÅ: Vintersalat med kål og citrus
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.