Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel
Udgivet for første gang: 11.06.23Kulhydrater pr. portion: ca. 40 g
Hvis du vil spare tid, er laksecurry perfekt at tilberede i ovnen frem for i en gryde. En sund middag, som laves på ingen tid!
Dette fad med laksecurry med kokosmælk og grøntsager smager fantastisk og er perfekt som hverdagsmiddag. Brug gerne andre grøntsager efter ønske. Retten kan serveres med tilbehør som ris, quinoa eller byggryn.
PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel
Ingredienser
2 portioner
2 laksefileter
2 dl kokosmælk
3 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. karry
1 tsk. paprika
¼ hvidkål
½ broccoli
1 sød kartoffel
1 løg
2 fed hvidløg
½ chili
3 cm ingefær, finthakket
peber
PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte rodfrugter
Fremgangsmåde
1. Skræl den søde kartoffel, og skær den i små tern. Skær løg og kål i tynde skiver, og del broccolien i buketter. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad sammen med finthakket hvidløg, chili og ingefær.
2. Hæld kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier over grøntsagerne, og bland det hele sammen, så grøntsagerne er næsten dækket af væske. Læg laksen midt i fadet, og tilsæt lidt peber.
3. Bag fadet i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, indtil grøntsagerne og laksen er gennemstegt.
4. Serveres med tilbehør efter ønske.
PRØV OGSÅ: Torskefad med fennikel, sommerkål og kapers
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.