Diabetes opskrifterMad

Laksefad med tomatpesto

Udgivet for første gang: 05.02.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 33 gram
Fiber: 7 gram

Laksefad med tomatpesto er nærende og enkel hverdagsmad, som passer sig selv i ovnen.

Jeg kan godt lide at servere retten med salat og quinoa, men den fungerer også godt med fuldkornsris, pasta eller bare en grøn salat til.

Annonce

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat med rødbede, sød kartoffel og fetaost

Ingredienser

1 portion

1 laksefilet a 125 g
1 spsk. rød pesto
½ sød kartoffel
15 cherrytomater
½ squash
1 spsk. olivenolie
salt og peber
salat og quinoa som tilbehør (efter ønske)

PRØV OGSÅ: Grove scones med græskarkerner og tranebær

Fremgangsmåde

1. Skær sød kartoffel og squash i mellemstore stykker, og læg dem i et ildfast fad sammen med laks og cherrytomater.

2. Smør laksen med pesto, og tilsæt olie og krydderier til grøntsagerne.

3. Bag fadet i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter, indtil grøntsagerne og fisken er gennemstegt.

4. Laksefad med tomatpesto kan serveres med tilbehør efter ønske.

PRØV OGSÅ: Nudelsalat med sprødstegt tofu

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce