Diabetes opskrifterMad

Laksesalat med chilimajo og bagte grøntsager

Udgivet for første gang: 07.08.22
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 44 gram
Fiber: 10 g

Laksesalat med chilimajo er en sund og enkel middag, der kan varieres med de grøntsager, du har i køleskabet.

Hurtige middagssalater som denne med et godt udvalg af farverige grøntsager og bagt fisk er helt perfekt til middag, når du ikke ved, hvad du skal spise. Hvis du har en frossen laksefilet i fryseren og forskellige grøntsagsrester, der trænger til at blive brugt, er dette et godt forslag til en middagsret. Du kan sagtens erstatte grøntsagerne med det, du har liggende. Her passer det også godt med bagte svampe, gulerødder, aspargesbønner og/eller ærter.

Annonce

NB! Mængden af kulhydrater afhænger af, hvilke grøntsager du vælger. Med de grøntsager, jeg har valgt her, indeholder retten 44 gram kulhydrater pr. portion (heraf 10 gram fibre), men du kan få færre kulhydrater ved at vælge andre ingredienser.

PRØV OGSÅ: Grillet kyllingelårfilet med sommerlig vandmelonsalat

Ingredienser

1 portion

½ sød kartoffel
½ peberfrugt
½ squash
en laksefilet
1 spsk. sesamfrø
salt og peber
olivenolie
en god håndfuld spinat og/eller rucola
¼ broccoli

syltede rødløg (kan udelades eller erstattes med bagt løg)
1 spsk. let mayonnaise
¼ tsk. sriracha (chilisauce)

PRØV OGSÅ: Ovnbagt ratatouille

Fremgangsmåde

  1. Skær den søde kartoffel i tern og peberfrugter og squash i passende store stykker. Læg grøntsagerne på en bageplade, og kom olie, salt og peber på. Læg laksen ved siden af grøntsagerne, og drys sesamfrø og lidt peber over. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 15-20 minutter.
  2. Del broccolien i små buketter, og damp dem let.
  3. Vend mayonnaise og sriracha sammen til chilimajo.
  4. Fordel salaten i en skål, og læg alle grøntsagerne og den bagte laks ovenpå. Server med chilimajo.

PRØV OGSÅ: Halloumi bowl og bagte rodfrugter

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce