Karbonader med urter og grønt
Karbonader egner sig lige så godt kold som varm, og er også perfekt til madpakken. Perfekt, hvis du har rester af salat fra dagen før. Ingredienser 600 g hakket kalv/svinlidt friskrevet citronskal (økologisk)smør til stegningfuldkornshvedemel og panko-rasp1 tsk røget saltgroft peber Vend kødet med citronskal. Form 4 flotte bøffer eller
Hønsesalat med bacon
INGREDIENSER 500 g hønse- eller kyllingebryst eller en rest fra dagen før 150 g bacon 150 g hvide champignoner 6 grønne asparges smør eller kokosolie til stegning DRESSING MED CREMEFRAICHE 1 dl mayonnaise 1 dl cremefraiche 2 tsk dijonsennep salt og friskkværnet peber PYNT lidt karse friskkværnet sort peber FREMGANGSMÅDE
Kylling i cremet spinat
4 pers. INGREDIENSER: 600 g kyllingefilet (gerne med skind) 1 stort løg 4 fed hvidløg 30 g smør 2 dl piskefløde 1 dl kyllingebouillon 1-2 spsk citronsaft 2-3 tsk tabasco 3 tsk røget paprika 500 g optøede spinatkugler salt og godt med friskkværnet peber 200 g revet ost (fx cheddar)
Regnbuesalat på grønkålsbund
1 person INGREDIENSER 2 håndfulde grønkål 1 håndfuld rucola 1/2 gul peberfrugt i strimler 1/2 avokado i tern 1-2 tomater i tern 1 spsk granatæblekerner 1 spsk græskarkerner 1 spsk cashew-creme CASHEW-CREME 2 dl cashewnødder 2 fed hvidløg 1 spsk dijonsennep 1-2 spsk citronsaft 1 lille spsk krydderurter (fx estragon,
Ricotta-pandekager med kanelsmør
Denne opskrift 8-10 stk. dejlige ricotta-pandegager. Du kan nemt gøre retten mere næringsrig ved at toppe den med ristede kerner – det tilfører både fibre, mineraler og gode fedtsyrer. INGREDIENSER 4 æg 200 g ricottaost 3 spsk mandelmel fra Funktionel Mad 1/2 tsk vaniljepulver 1/2 tsk kardemomme Smør eller kokosolie
Chowder med muslinger
Chowder er en klassisk fyldig hvid suppe med skaldyr, bacon og kartofler. Man kan variere fyldet. I USA bliver den serveret i et lille udhulet brød med sprød skorpe, der bliver blød, mens man spiser suppen. Man kan så få stillet sin sult i de bløde, velsmagende brødskorper til sidst.
Krydret æblechutney
Prøv noget nyt tilbehør til julemedisteren eller flæskestegen. Denne lækre æblechutney smager både af jul og eksotiske egne INGREDIENSER 1 løg 500 g æbler med eller uden skræl Koldpresset jomfruolivenolie 100 g mørke rosiner 1-1½ tsk stødt kanel 3-4 kanelstænger a ca. 4-5 cm 16 grønne kardemommekapsler 100 g lyst
Appelsinmarmelade med mandler, vanilje og rød chili
INGREDIENSER 1 kg økologiske (ubehandlede) appelsiner 400 g lyst rørsukker 2 vaniljestænger 2 store røde chilier, ikke alt for stærke 100 g hele smuttede mandler Atamon eller spiritus FREMGANGSMÅDE Riv skallen af appelsinerne, helst med et citrusjern, men et rivejern kan også gå. Skræl appelsinerne og del dem i både.
Julecookies med appelsin
Pr. stk. (uten chokolade): 5 g kulhydrater, 1,5 g fedt. Pr. stk. (med chokolade): 6 g kulhydrat, 2 g fedt Lav lækre julecookies med appelsin til jul. Skrevet af Diabetesforeningens Velværekøkken Opskriften på julecookies med appelsin stammer fra Diabetesforeningens Velværekøkken, hvor du finder masser af andre gode opskrifter på lækker
Juleboller
Kulhydrat: 23 g pr stk, 3 g fedt Dejlige skønne søde og saftige juleboller, som er gode i en måned der godt kan blive alt for fed og sød. Denne opskriften på juleboller stammer fra Diabetesforeningens Velværekøkken. Der finder du masser af andre gode opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad,