Ærtehummus med karry
Kulhydrater (pr. 100 g): 11 gram Denne grønne ærtehummus er fyldt med god næring og smag. Den kan bruges som proteinrigt pålæg, dip til grøntsager eller tilbehør til middagen! Hummus er oprindeligt en ret fra Mellemøsten og laves traditionelt med kikærter, tahin, olivenolie og hvidløg, men heldigvis er det en
Vintersalat med kål og citrus
Denne vintersalat er fuld af farve, smag og god næring og passer til det meste.
Citron- og birkeskage uden tilsat sukker
Kulhydrater pr. stk kage: 13 gram (forudsat at kagen skæres i 10 stykker) Fiber pr. stykke kage: 2 gram En meget velsmagende og saftig kage med citronglasur – helt uden tilsat sukker og med en markant højere mængde kostfibre på grund af havremelet. Masser af revet citronskal giver en dejlig
Fiskefrikadeller med revet rødbede og remoulade
Kulhydrater (pr. portion): 26 gramFiber: 9 gram Fiskefrikadeller er en fantastisk måde at få mere hvid fisk på, og det er noget, de fleste af os med fordel kan spise mere af. Her har jeg valgt at servere fiskefrikadellerne med revet rødbede, blancherede bønner og remoulade. Tilbehøret er både farverigt
Laksefad med tomatpesto
Kulhydrater pr. portion: 33 gramFiber: 7 gram Laksefad med tomatpesto er nærende og enkel hverdagsmad, som passer sig selv i ovnen. Jeg kan godt lide at servere retten med salat og quinoa, men den fungerer også godt med fuldkornsris, pasta eller bare en grøn salat til. PRØV OGSÅ: Kyllingesalat med
Pasta med fetaost, tomat og kylling
Kulhydrater pr. portion: 56 gramFibre pr. portion: 8 gram Dette er et af internettets store middagshits – pasta med bagt feta – men på en lidt anden måde. Her er retten lavet med fuldkornspasta for at få rigeligt med kostfibre – og masser af tomater for at få en solid
Spaghetti bolognese med et tvist
Kulhydrater pr. portion: 42 gramFibre pr. portion: 7 gram Spaghetti med kødsovs er en god hverdagsret i de fleste familier. Retten bliver et langt bedre alternativ til både store og små, hvis du bytter den almindelige pasta ud med fuldkornspasta, bruger magert kød og sniger nogle ekstra grøntsager i –
Jackfrugt-curry med sød kartoffel og gule ris
Kulhydrater pr. portion (inkl. ris): 65 gramFibre pr. portion: 13 gram Da jeg for nogle år siden var på Sri Lanka, spiste jeg mange forskellige slags curry, blandt andet fik jeg curry med jackfrugt for første gang. Jackfrugt er et vegansk alternativ, som ikke smager af ret meget, men som
Vanilje-panna cotta med limemarinerede jordbær
Kulhydrater pr. portion: 10,5 gramFibre pr. portion: 2 gram Der er ikke meget, der slår en silkeblød panna cotta med frisk topping efter en god middag. Denne udgave er relativt mager og uden tilsat sukker, hvilket gør den til et bedre dessertvalg. Og jeg kan love, at det ikke kan
Nudelsalat med sprødstegt tofu
Kulhydrater pr. portion: 56 gramFibre pr. portion: 17 g Denne nudelsalat opfylder alle vigtige parametre: Den er mættende, velsmagende, sprød og farverig. Er du skeptisk over for tofu? I så fald håber jeg, at du er villig til at prøve denne ret og måske forelsker dig i denne proteinrige madvare