Marineret kylling med hasselbackkartofler og grønkålssalat
Udgivet for første gang: 02.10.24Kulhydrater pr. portion: 43 g
Fibre pr. portion: 8 gram
En velsmagende middag med det lille ekstra. Hasselbackkartofler smager dejligt, og eftersom de ikke kræver særlig meget arbejde, er det ekstra hyggeligt at servere dem for middagsgæster. Den sprøde salat gør retten let og frisk.
Til 2 portioner skal du bruge:
2 kyllingefileter
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. rød pesto
½ tsk. salt og peber
4 kartofler / 400 g
1 spsk. olie
1 spsk. revet parmesan
salt og peber
100 g grønkål
1/2 mango (100 g)
1/4 rødløg
1/4 agurk
1/2 peberfrugt
50 g fetaost
2 spsk. balsamicoeddike
Sådan gør du:
- Bland finthakket hvidløg, olie, rød pesto, salt og peber i en skål. Tilsæt kyllingen, og vend den i marinaden.
- Indstil ovnen til 200 grader. Skær et stykke af kartoflerne, så de bliver flade i bunden (så de står støt), og skær tynde snit i dem, som går næsten igennem. Nye kartofler bør ikke skrælles.
- Pensl med olie, drys lidt salt og peber på, og steg kartoflerne i cirka en time – eller indtil de er møre. Drys parmesan over de sidste 5 minutter af bagetiden.
- Ælt skyllet grønkål i balsamicoeddike, så den bliver blød. Skær resten af ingredienserne til salaten, og bland dem sammen. Top med smuldret fetaost.
- Når der er 20 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid, steges kyllingen. Brun den først hurtigt på hver side ved høj varme. Skru derefter ned for varmen, og lad kyllingen gennemstege under låg.
PRØV OGSÅ: Rodfrugtsalat med æg og tahin
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.