Mexicansk gryderet med kylling og bønner
Udgivet for første gang: 22.03.24Kulhydrater pr. portion: 63 gram
Fibre pr. portion: 8 gram
Mexicansk gryderet med kylling er et meget enkelt, men yderst velsmagende hverdagsmåltid.
Gryderetten kan gøres klar, mens risene koges færdige – det kan vi godt lide! Det er en ret, som er perfekt at lave en aften, hvor du har brug for en hurtig og velsmagende middag.
LÆS OGSÅ: Grillspyd med svinekød og cremet peberfrugt
Ingredienser
Til fire portioner:
1 stort rødløg (100 g)
2 fed hvidløg
1/2-1 rød chili
1 rød peberfrugt (100 g)
2 spsk. olie
400 gram kyllingefilet
1 dåse hakkede tomater
1 dåse chilibønner
1 lille dåse majs
1 kyllingebouillonterning
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 avocado
2 spsk. kvark eller creme fraiche
1 fed hvidløg
Salt og peber
200 gram fuldkornsris
Frisk koriander
LÆS OGSÅ: Karrykikærter, grøntsager og halloumi
Fremgangsmåde
1. Kog fuldkornsris efter anvisningen.
2. Tag en tykbundet, bred gryde. Hak løg, hvidløg og chili, og steg i lidt olie, indtil løgene er blanke. Tilsæt spidskommen og røget paprika.
3. Tilsæt peberfrugten i mindre stykker, og lad det simre et par minutter. Hæld grøntsagerne i en skål ved siden af, mens du bruner kyllingestykkerne i lidt olie.
4. Når kyllingen har fået lidt farve, hældes grøntsagerne tilbage i gryden og der tilsættes hakkede tomater, (knust) bouillonterning, majs, hakkede tomater. Når det har simret et par minutter, hældes chilibønnerne i (med væske).
5. Mens gryderettnn koger op en sidste gang, kan du lave avocadocremen. Blend avocado, cremefraiche, hakket hvidløg samt salt og peber til en jævn creme i en foodprocessor, blender eller stavblender.
6. Server gryderetten med ris, avocadocreme og frisk koriander. Velbekomme.
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.