Diabetes opskrifterMad

Minipizza på auberginebund

Udgivet for første gang: I dag 09:43
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion (6 minipizzaer): 14 gram
Fiber pr. portion (6 minipizzaer): 14 gram

Disse minipizzaer er den perfekte luksusfrokost, aftensnack eller en af retterne til tapasbordet. Og så er de både blodsukkervenlige og glutenfrie.

Minipizzaerne er supersmagfulde, og det kan godt lade sig gøre at stoppe, inden man har spist dem alle!

Annonce

Minipizzaerne er både blodsukkervenlige og glutenfrie takket være auberginens rolle som pizzabund. Aubergine har nemlig et lavt indhold af nedbrydelige kulhydrater, samtidigt med at indholdet af kostfiber er højt.

PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado

Ingredienser

Til ca. 12 pizzaer/2 middagsportioner skal du bruge:

1 aubergine
4-5 spsk. pizzasauce (gerne italiensk)
Ca. 100 gram revet ost
Lidt blåskimmelost (kan undlades)
Et par skiver rødløg
3-4 soltørrede tomater skåret i stykker
3 skiver serrano- eller parmaskinke, strimlet
Lidt olie, salt og peber
Ruccola eller anden grøn salat til servering

Foto: Andrea Jensen Moth.

Fremgangsmåde

1. Varm ovnen op til 210 grader.

2. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver. Jeg fik 12 skiver.

3. Pensl skiverne med lidt olie, og kværn lidt salt og peber over. Bag i ca. 15-20 minutter, indtil skiverne har fået en gylden farve.

4. Pynt de stegte aubergineskiver med ca. 1 tsk. tomatsauce, en lille håndfuld revet ost, lidt blåskimmelost, rødløg og soltørrede tomater. Kom den strimlede skinke på toppen.

5. Bag pizzaerne videre, indtil osten er blevet gylden, og top med frisk ruccola, når de kommer ud af ovnen. Håber det smager!

PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med broccoli

Kilde til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce