Diabetes opskrifterMad

Morgenmadssmoothie med blåbær og nøddesmør

Udgivet for første gang: 25.08.23 | Sidst redigeret: 04.09.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. smoothie: 49 gram

Denne smoothie med blåbær og nøddesmør er perfekt som en hurtig morgenmad eller et næringsrigt mellemmåltid.

Du kan sagtens erstatte blåbærrene med andre bær. Jeg kan godt lide den med mandelsmør, men den bliver lige så god med jordnøddesmør. Opskriften giver en tyk smoothie, der kan spises med ske. Hvis du vil have en tyndere variant, kan du tilsætte lidt mere mælk.

Annonce

PS! Hvis du laver smoothies med færdigpakkede frosne blåbær eller andre bær fra supermarkedet, er det en god idé at give bærrene et hurtigt opkog på mindst 1 minut, inden du bruger dem. (Ifølge Fødevarestyrelsen)

PRØV OGSÅ: Citron- og birkeskage uden tilsat sukker

Ingredienser

½ banan
80 g græsk yoghurt naturel
1,5 dl mælk
60 g blåbær
20 g havregryn
20 g nøddesmør (jordnødde- eller mandelsmør)
¼ tsk. kanel

Fremgangsmåde

Læg alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, og rør indtil du har en tyk smoothie.

PRØV OGSÅ: Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce