Nærende havregrød
Udgivet for første gang: 05.11.20Kulhydrater: 41 gram pr. portion
Fibre: 8 gram
Dette er den mest mættende havregrød, du kan lave!
Denne opskrift på nærende havregrød er på en enkelt portion, men er nem at gange op for en hurtig og nem morgenmad hele ugen! Selvom det kan lyde underligt, er ægget den hemmelige ingrediens i denne opskrift. Tilføjelsen et æg øger proteinindholdet og giver havregrøden en cremet konsistens.
Opskriften på nærende havregrød er baseret på såkaldte “steel cut” havre. Almindelig havregryn rulles fladt, men steel cut er hel havregryn, der i stedet skæres med knive. Dette bevarer havreens hårde konsistens, hvilket giver en helt anden struktur, cremning og tyggemodstand.
Hvis du ikke er til jordbær, så prøv at tilføje banan eller en anden frugt efter eget valg! Se proceduren i videoen længere nede i sagen.
PRØV OGSÅ: Himmelsk god avocadokage
Ingredienser
1 portion
1 dl grovvalsede havregryn
2 dl vand
1 æg
1 dl blåbær
1 dl jordbær
1/4 æble
1 spsk. mandelsmør
En knivspids salt
Kanel
Sådan gør du
1. Hæld vand i en gryde, og tilsæt havregryn. Kog, indtil havregrøden har en tyk konsistens (5 min.).
2. Mens havregrynene koger, skæres æblet og jordbærrene i mundrette stykker.
3. Når havregrynene har absorberet det meste af vandet, slår du ægget ud i gryden og tilsætter en knivspids salt. Sørg for konstant at røre i havregrøden, efter ægget er blevet tilføjet (hvis du undlader at røre, bliver ægget til røræg). Når ægget er rørt helt ind i grøden, hældes havregrøden i en skål.
4. Tilføj æblestykker, jordbær og blåbær. Slut af med en klat mandelsmør og et drys kanel efter smag.
PRØV OGSÅ: Torskerognsalat på ristet rugbrød
Kilde:
Opplysningskontoret for brød og korn, Hva er steel cut havre?
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.