Nudelsalat med sprødstegt tofu
Udgivet for første gang: 04.12.22Kulhydrater pr. portion: 56 gram
Fibre pr. portion: 17 g
Denne nudelsalat opfylder alle vigtige parametre: Den er mættende, velsmagende, sprød og farverig.
Er du skeptisk over for tofu? I så fald håber jeg, at du er villig til at prøve denne ret og måske forelsker dig i denne proteinrige madvare – ligesom jeg gjorde!
Til 2 middagsportioner skal du bruge:
250 gram fast tofu (fra køledisken)
1 spsk. maizena
1 spsk. raps-, solsikke- eller sojaolie
1 spsk. sesamolie
1 pose grønkålsblanding (jeg valgte en med gulerødder og sukkerærter)
½ stor eller 1 hel lille mango
½ rødløg
100 g fuldkornsnudler
1 fed hvidløg
2 spsk. soja (saltreduceret)
1 spsk. riseddike
1 spsk. sukrinsirup
1 håndfuld cashewnødder
Frisk koriander
PRØV OGSÅ: Grøn salat med ærter og broccoli
Sådan gør du:
- Bland sojasovs, riseddike og sukrinsirup sammen til en dressing.
- Kom skyllet og snittet grønkål i en salatskål, hæld dressingen over og “ælt” kålen, så den bliver mindre sej at tygge. Skær mango i skiver og løg i ringe, og bland det med kålen.
- Tør tofuen godt med køkkenrulle, og skær den i passende tern. Læg ternene i en skål med majsstivelse, og bland godt, så alle tern er dækket af et tyndt lag.
- Varm madolie og sesamolie i en stegepande, og sautér et hakket fed hvidløg. Tilsæt tofuen, og steg ved relativt høj varme, indtil stykkerne er sprøde og gyldne. Smag til med lidt salt, peber og eventuelt chiliflager efter ønske.
- Kog nudlerne som anvist på pakken, og bland nudlerne og kålsalaten sammen.
- Fordel nudelsalaten i middagsskåle, og top med sprød tofu, frisk koriander og salte cashewnødder. Håber, at det smager dig!
PRØV OGSÅ: Speltrisotto med kylling
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.