Opskrift på hjemmelavet bacon
Udgivet for første gang: 14.01.21 | Sidst redigeret: 18.01.21Kulhydrater: 0,005 g per 100
Det er ikke svært at lave sin egen bacon. Du kan lave det uden røget smag, dvs. bare ved at salte det, eller bruge en simpel røgmaskine, som kan købes på nettet eller i en outdoorbutik.
Bemærk, at selvom der er en smule sukker i denne opskrift på hjemmelavet bacon, udgør det en meget lille del af den samlede vægt, og derfor er det samlede kulhydratindhold meget lavt. Det er hovedsageligt mængden af kulhydrater, der bestemmer stigningen i blodsukkeret efter et måltid.
Her er, hvad du skal bruge:
2 kg sideflæsk eller maveflæsk af gris
2,25 % salt
0,5 % sukker (f.eks. rå rørsukker eller økologisk rørsukker)
PRØV OGSÅ: Creamy linsepasta med feta og grøntsager
Sådan gør du:
1. Vej kødet. Du skal bruge 2,25 % salt og 0,5 % sukker. Hvis kødet vejer 1 kg, skal du bruge 22,5 g salt og 5 g sukker.
2. Læg kødet i en plastpose, og drys salt og sukker henover. Sørg for at fordele saltet godt på alle sider.
3. Klem al luft ud af posen; læg den i en beholder, og læg nogle vægte ovenpå.
4. Lad ligge i køleskabet i en uge. Vend kødet dagligt.
Tip! Skriv på skålen, hvornår saltningen er færdig – så er det lettere at huske.
5. Når kødet har ligget i syv dage, er det færdigsaltet.
6. Baconen kan bruges, som den er, dvs. med kun saltsmag, eller den kan røges. Vi har købt en billig røgmaskine på nettet, og den fungerer fint. Man kan også lave sine egne hjemmelavede varianter.
Tip! Hvor længe baconen skal røges, og hvilken type flis man skal bruge, er en smagssag. Før du går i gang, kan det være en god idé at læse lidt op på det eller se nogle film på YouTube (søg f.eks. på homemade bacon).
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med tomater og blomkål
Til weekendmorgenmaden?
Læs mere om vores Accu-Chek-produkter her.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.