Diabetes opskrifterMad

Opskrift på thai-inspireret kyllingesuppe

Udgivet for første gang: 11.05.21 | Sidst redigeret: 15.03.22
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanne Storhaug Jensen
Skrevet af: Hanne Storhaug Jensen

Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kok, ernæringsekspert og medicinstudent. Hun er også en uddannet yogalærer fra Indien. Hanne har et stort engagement i god mad og ernæring. Hun mener, at den bedste mad er den, vi laver selv.

Kulhydrater: ca. 1-2 g pr. 100

Nærende thai-inspireret kyllingesuppe med masser af smag!

Thai-inspireret kyllingesuppe er en yndlingsret her i huset. Den kan laves på under 15 minutter.

Annonce

Tip! Én kylling – flere middage:

Hvis du køber en hel økologisk kylling, får du meget mere for pengene, end hvis du køber enkelte stykker. For at lave denne ret skal du skære brystfileterne ud (og lægge dem i køleskabet til dagen efter). Derefter kan du tilberede dagens middagsret med resten af kyllingen, for eksempel helstegt kylling i ovn (krydres godt med salt, peber og rosmarin og steges ved 180 grader i ca. 50 minutter).

Man kan koge en dejlig fond på ben- og kødresterne natten over, og dagen efter kan du lave denne ret. Når du køber økologisk, støtter du en mere bæredygtig produktion, hvor dyrene behandles bedre. Kødet er højst sandsynligt også sundere, fordi kyllingerne får bedre foder.

Ingredienser

(4 portioner)

2 store kyllingefileter, helst økologiske (eller 4 almindelige)
½ løg
2-3 fed hvidløg, finthakket
2 peberfrugter i strimler
3 gulerødder i tynde strimler
1 stor squash i tern
1 cm skrællet og finthakket ingefær
1 liter kyllingefond
1-2 spsk. rød thai curry
1 karton kokosmælk (4 dl)
1-2 spsk. fiskesauce
Salt og peber 

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefileten i passende små stykker, og steg stykkerne i lidt smør (må ikke steges for længe, da de bliver for tørre). Lægges til side.
  2. Hak løget fint, og skær gulerod, squash og peberfrugter i strimler/tern. Steg grøntsager og løg i lidt smør ved middel varme, indtil løget er blødt, ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt finthakket ingefær, 1-2 spsk. rød thai curry og finthakket hvidløg, og steg videre i ca. ½-1 minut (pas på, at det ikke brænder på).
  4. Tilsæt kyllingefond og kokosmælk.
  5. Tilsæt kyllingen. Retten skal bare varmes forsigtigt op, indtil alt er gennemvarmet (kyllingen koges hurtigt tør).
  6. Smages til med fiskesauce, salt og peber.
Opskrift på thai-inspireret kyllingesuppe
Foto: Hanne Storhaug Jensen

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med tomater og blomkål

 Velbekomme!

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce