Hønsesalat med bacon
INGREDIENSER 500 g hønse- eller kyllingebryst eller en rest fra dagen før 150 g bacon 150 g hvide champignoner 6 grønne asparges smør eller kokosolie til stegning DRESSING MED CREMEFRAICHE 1 dl mayonnaise 1 dl cremefraiche 2 tsk dijonsennep salt og friskkværnet peber PYNT lidt karse friskkværnet sort peber FREMGANGSMÅDE
Kylling i cremet spinat
4 pers. INGREDIENSER: 600 g kyllingefilet (gerne med skind) 1 stort løg 4 fed hvidløg 30 g smør 2 dl piskefløde 1 dl kyllingebouillon 1-2 spsk citronsaft 2-3 tsk tabasco 3 tsk røget paprika 500 g optøede spinatkugler salt og godt med friskkværnet peber 200 g revet ost (fx cheddar)
Regnbuesalat på grønkålsbund
1 person INGREDIENSER 2 håndfulde grønkål 1 håndfuld rucola 1/2 gul peberfrugt i strimler 1/2 avokado i tern 1-2 tomater i tern 1 spsk granatæblekerner 1 spsk græskarkerner 1 spsk cashew-creme CASHEW-CREME 2 dl cashewnødder 2 fed hvidløg 1 spsk dijonsennep 1-2 spsk citronsaft 1 lille spsk krydderurter (fx estragon,
Ricotta-pandekager med kanelsmør
Denne opskrift 8-10 stk. dejlige ricotta-pandegager. Du kan nemt gøre retten mere næringsrig ved at toppe den med ristede kerner – det tilfører både fibre, mineraler og gode fedtsyrer. INGREDIENSER 4 æg 200 g ricottaost 3 spsk mandelmel fra Funktionel Mad 1/2 tsk vaniljepulver 1/2 tsk kardemomme Smør eller kokosolie
Chowder med muslinger
Chowder er en klassisk fyldig hvid suppe med skaldyr, bacon og kartofler. Man kan variere fyldet. I USA bliver den serveret i et lille udhulet brød med sprød skorpe, der bliver blød, mens man spiser suppen. Man kan så få stillet sin sult i de bløde, velsmagende brødskorper til sidst.