Diabetes opskrifterMad

Ovnbagt omelet med hytteost og asparges

Udgivet for første gang: 17.08.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. omelet: 22 gram

Ovnbagt omelet med hytteost er en genial ret, når du skal lave mad til mange, og den holder sig fint i køleskabet et par dage.

Denne omelet er bagt i en form, ser flot ud og smager virkelig godt. Omeletten har et højt indhold af protein og et lavt kulhydratindhold, så denne ret er virkelig god og blodsukkervenlig. Den er velegnet til både morgenmad, frokost og aftensmad!

Annonce

PRØV OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta

Ingredienser

En rund tærteform på ca. 25 cm i diameter

½ porre
en stor pose frisk spinat (ca. 120 g)
olie eller smør til stegning
12 æg
80 g revet hvid ost
en stor bøtte hytteost
2 bundter asparges
salt og peber

PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte rodfrugter

Fremgangsmåde

1. Skær porren i tynde skiver, og steg dem i lidt smør/olie, indtil de er gyldne. Vend spinaten i, og lad den falde sammen.

2. Beklæd en stor tærteform med bagepapir, og fordel porreskiver og spinat i bunden af formen.

3. Pisk æg, revet ost og hytteost sammen. Hæld massen over grøntsagerne i formen, vend grøntsagerne en smule i massen.

4. Skær bunden af aspargeserne, og fordel dem i formen. Tryk aspargeserne lidt ned i æggemassen. Krydres efter ønske.

5. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Omeletten skal være gylden, og æggemassen skal være stiv.

PRØV OGSÅ: Kartoffelsalat med fetaost

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce