Diabetes opskrifterMad

Paneret torsk med squash og kikærtesalat

Udgivet for første gang: 11.12.23
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater per portion: 37 gram
Fibre per portion: 22 gram

Paneret torsk er god, gammeldags hverdagsmad, som både store og små kan lide.

Fisk som hverdagsmad behøver hverken at være avanceret eller kedeligt. Det tager ikke lang tid at panere torskefileten, hvilket gør den rigtig lækker. Serveret med en spændende og mættende salat med stegt squash, kikærter og fetaost bliver dette en ny yndlingsret!

Annonce

PRØV OGSÅ: Rød fiskesuppe med tomat og peberfrugt

Ingredienser

Til 3 portioner skal du bruge:

500 gram torsk
1 æg
2 spsk. hvedemel
50 gram rasp
20 gram revet parmesan
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1/2 tsk. hvidløgspulver

1 squash (ca. 400 gram)
1 dåse kikærter (250 gram)
100 gram fetaost
1/2 rødløg
200 gram cherrytomater
Et par håndfulde rucolasalat
En håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Chilipulver
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Bagt torsk i fad med tomat og spinat

Fremgangsmåde

  1. Bland rasp, revet parmesan, salt, peber og hvidløgspulver i en skål. Kom et pisket æg i en anden skål og hvedemel i en tredje.
  2. Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  3. Læg fiskefileterne mellem nogle stykker køkkenrulle, så de bliver tørre på overfladen inden panering.
  4. Skær squashen i halvmåner, og steg dem i lidt olie i en stegepande med salt og peber, indtil de er møre, men bevarer faconen.
  5. Bland en dåse skyllede kikærter, rucolasalat, rødløg i tynde ringe, smuldret fetaost, cherrytomater skåret i halve og hakket basilikum. Hæld lidt god olivenolie over, og krydr med lidt kværnet salt og peber. Vend den stegte squash i, og stil salaten til side, mens fisken tilberedes.
  6. Vend fiskefileterne i mel, derefter æg og til sidst panering. Læg fileterne på en bageplade, som er beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen, indtil de er sprøde udvendigt og gennemstegte, men stadig saftige indeni – ca. 10-15 minutter alt efter tykkelse.

PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantareller

(Kilder til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider)

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce