Pasta med fetaost, tomat og kylling
Udgivet for første gang: 29.01.23Kulhydrater pr. portion: 56 gram
Fibre pr. portion: 8 gram
Dette er et af internettets store middagshits – pasta med bagt feta – men på en lidt anden måde.
Her er retten lavet med fuldkornspasta for at få rigeligt med kostfibre – og masser af tomater for at få en solid dosis antioxidanter. Superlækkert!
PRØV OGSÅ: Spaghetti bolognese med et tvist
Til 4 portioner skal du bruge:
½ kg cherrytomater (eller almindelige tomater skåret i både)
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 blok fetaost (200 g)
½ dl god olivenolie
300 g fuldkornspasta
2 kyllingefileter (400 g)
Peber
En knivspids chiliflager
1 tsk. tørret oregano
Garniture: revet parmesan og rucolasalat og/eller basilikum
Sådan gør du:
- Indstil ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Del cherrytomaterne i to, skær rødløget i skiver, og knus hvidløgsfeddene med knivbladet.
- Kom grøntsagerne i et ildfast fad, og lav lidt plads i midten til fetaosten.
- Hæld olivenolien over tomaterne og osten, og drys oregano og chiliflager over. Kværn gerne lidt peber over til slut, inden fadet sættes i ovnen og bager i en halv time.
- Mens pastasaucen laves i ovnen, skal du skære kyllingefileterne i strimler og stege dem i gryden med lidt salt og peber samt koge pastaen.
- Når fadet er taget ud af ovnen, bruges en gaffel til at mose fetaosten og tomaterne/løgene til så fin eller grov en sauce, som du ønsker.
- Tilsæt den færdigkogte pasta og de stegte kyllingestrimler, og bland det godt med saucen. Server pastaretten med et drys revet parmesan og lidt rucola eller basilikum.
PRØV OGSÅ: Torskecurry i fad
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.