Diabetes opskrifterMad

Pastasalat med broccoli

Udgivet for første gang: 07.11.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 80 gram
Hvoraf fiber: 15 gram

Denne pastasalat er fyldt med god næring og fibre, og du kan lave den på ingen tid. Perfekt som hverdagsaftensmad.

Hvis du ønsker et mere blodsukkervenligt alternativ til almindelig pasta, kan du bruge pasta lavet af linser, som jeg har gjort det her. Du finder den som regel på den «glutenfri» hylde i butikken.

Annonce

LÆS OGSÅ: Grøntsagsnudler med svinekød og jordnøddesauce

Ingredienser

2 portioner

150 g valgfri pasta (jeg brugte linsepasta)
lidt broccoli
2 gulerødder
100 g ærter og/eller edamamebønner

en dåse kikærter
1 tomat
2 spsk. pesto
2 spsk. soltørret tomat
50 g feta

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen ifølge anvisningerne på pakken.

2. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Del broccolien i buketter. Ca. 1 min. før pastaen er færdig, skal du tilføje grøntsagerne og koge dem med det sidste minut. Hæld vandet fra, og skyl hurtigt med koldt vand.

3. Skyl kikærterne i vand.

4. Skær tomaten i terninger, og vend den sammen med pastaen, de kogte grøntsager, kikærterne, pestoen og den soltørrede tomat.

5. Top pastasalaten med fetaost og server!

LÆS OGSÅ: Bønne-gnocchi – superhurtigt og næringsrigt

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce