Plantebaseret tex-mex med stegte bønner og majspuré
Udgivet for første gang: 17.12.21Kulhydrater per portion: 64 gram
Fibre: 15 gram
Denne tex-mex-salat er fuld af god næring og er helt plantebaseret. Men den kan også serveres med kød, hvis det ønskes.
Her kan du selvfølgelig ændre eller tilføje forskellige taco-elementer. For eksempel passer både tomatsalsa og/eller guacamole godt dertil.
TIP: For at gøre tex-mex-retten mere mættende kan du tilføje lidt fetaost eller kød/fisk stegt i spidskommen. Hvis du vil have en ret med færre kulhydrater, kan du fint erstatte majspuréen med guacamole.
PRØV OGSÅ: Wok med grøntsager og sesamlaks
Ingredienser
1 portion
½ sød kartoffel
½ squash
1 spsk. olivenolie
en god håndfuld bladsalat
en lille håndfuld bønnespirer
120 g sorte bønner
½ tsk. spidskommen
½ tsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. vand
Majspuré:
120 g majs
1 tsk. revet ingefær
en sjat kokosmælk eller anden mælk efter ønske
lidt friskkværnet peber
Til servering (valgfrit):
chilimayonnaise
syltet rødløg
jalapeños (kan udelades)
PRØV OGSÅ: Hoisinmarinerede tigerrejer med bagte grøntsager
Fremgangsmåde
1. Skær den søde kartoffel og squashen i skiver, hæld lidt olie over, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
2. Hæld alle ingredienserne til majspuréen i en blender, og blend dem, indtil du har en glat puré. Smag til med salt og peber.
3. Steg bønnerne kortvarigt i lidt olie sammen med krydderier, tomatpuré og vand.
4. Fordel bladsalaten i en stor skål, og læg derefter ovnbagte grøntsager, stegte bønner, majspuré og spirer i.
5. Top eventuelt plantebaseret tex-mex med chilimayonnaise, syltede rødløg og jalapeños.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.