Diabetes opskrifterMad

Ricotta-pandekager med kanelsmør

Udgivet for første gang: 04.02.16 | Sidst redigeret: 18.04.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Denne opskrift 8-10 stk. dejlige ricotta-pandegager. Du kan nemt gøre retten mere næringsrig ved at toppe den med ristede kerner – det tilfører både fibre, mineraler og gode fedtsyrer.

Annonce

INGREDIENSER

4 æg
200 g ricottaost
3 spsk mandelmel fra Funktionel Mad
1/2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk kardemomme
Smør eller kokosolie til stegning

FREMGANGSMÅDE

Blend æggene med ricottaosten og tilsæt mandelmel og krydderier. Dejen bliver nu helt tyk. Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg pandekagerne i små klatter på begge sider
i ca. 2-3 minutter.

LÆS OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Kanelsmør:

200 g blødt usaltet smør
1 spsk stødt kanel
1 spsk Sukrin Gold

Rør det bløde smør med kanel og Sukrin Gold i en skål, til blandingen er brun og jævn. Kom blandingen over på et stykke bagepapir og saml smørret til en aflang pølse. Rul papiret stramt om smørret og sæt rullen i køleskabet. Når smørret er hårdt, er det klar til brug.

Server pandekagerne med skiver af kanelsmør.

lchf året rundt jane faerber forsideOpskriften stammer fra Jane Faerbers “LCHF året rundt”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 250 kr. og kan købes her.

LÆS OGSÅ: Opskrift på kylling piccata

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev