Rodfrugtsalat med æg og tahin
Udgivet for første gang: 12.06.22Kulhydrater pr. portion: 50 gram
Fiber: 16 gram
Laver du en rodfrugtsalat med æg til frokost, så får du mange grøntsager i et og samme måltid. Derudover bliver du med garanti mæt.
Denne farverige rodfrugtsalat er fuld af god næring og velegnet til både frokost og aftensmad. Ægget kan naturligvis erstattes med en anden proteinkilde efter ønske, og her kan du bruge både tofu, fisk og kylling.
LÆS OGSÅ: Tærte med røget laks og grøntsager
Ingredienser
2 portioner
½-1 hoved kålrabi (afhængig af størrelse)
2 store gulerødder
1 rødløg
½ broccoli
Saften af en citron
1 spsk. olivenolie
salt og peber
80 g fuldkornsris eller brune/røde ris
to gode håndfulde frisk bladsalat (jeg har brugt grønkål og spinat)
2 æg
Tahindressing:
2 spsk. tahin
1 tsk. sojasauce
1 spsk. riseddike
1 tsk. sriracha
1 tsk. honning
peber
3-4 spsk. kogende vand
LÆS OGSÅ: Torsk i fad med rodfrugter
Fremgangsmåde
- Skær rodfrugter, broccoli og løg i tern, hæld olien over, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 220 grader.
- Kog risene i henhold til anvisningerne på pakken.
- Fordel kål/salat i to skåle, og dryp lidt citronsaft over.
- Bland alle ingredienserne til dressingen undtagen vandet. Spæd gradvist med vand, indtil dressingen er jævn og tilpas tyk.
- Steg æggene i lidt olie på panden.
- Fordel de bagte grøntsager med ris i to skåle, og top med æg og dressing.
LÆS OGSÅ: Bagt laks med grøntsager og pesto
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.