Rød fiskesuppe med tomat og peberfrugt
Udgivet for første gang: 07.12.23Kulhydrater pr. portion (3 portioner pr. opskrift): 31 gram
Denne fiskesuppe har en kraftig smag og er et godt alternativ til klassisk hvid fiskesuppe.
Fiskesuppen kan serveres med en skive groft brød eller eventuelt fuldkornsris til – det er op til dig. Drys revet parmesan over inden servering.
PRØV OGSÅ: Cremet tomatsuppe med mozzarella
Ingredienser
2-3 portioner
1 løg
1 forårsløg
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
1 rød chili
½ tsk. paprika
½ tsk. gurkemeje
1 rød peberfrugt
20 cherrytomater
1 tsk. honning
1 tsk. balsamicoeddike
2 spsk. tomatpuré
4-6 dl fiskebouillon
400 g hakkede tomater
1-2 dl madfløde
400 g torskefilet
100 g fersk spinat
en god håndfuld fersk basilikum
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantareller
Fremgangsmåde
Løg og chili hakkes og steges i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt peberfrugt i tynde strimler, finthakket hvidløg, chili, krydderier, honning, balsamico, cherrytomater og tomatpuré og lad simre i nogle minutter.
Tilsæt fiskebouillon og de hakkede tomater, og lad simre ved middel varme i 5 minutter.
Kom fløde i gryden, og smag til med salt og peber. Vend frisk spinat og basilikum i.
Torsken skæres i tern på ca. 2 x 2 cm og kommes i gryden. Lad suppen trække i 4-5 minutter, hvorefter den serveres.
PRØV OGSÅ: Suppe af knoldselleri med ristede kikærter og grønkålschips
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.