Saftige, sukkerfri kanelsnegle
Udgivet for første gang: 21.05.23Kulhydrater pr. snegl: 19 gram
Fibre pr. snegl: 2 gram
Jeg tror endnu ikke, at jeg har mødt et menneske, der ikke kan lide de lækre kanelsnegle – og det kan jeg godt forstå!
For mig er kanelsnegle næsten den bedste slags gærkage, og ofte laver jeg en lidt sundere udgave, så jeg kan unde mig selv en kanelsnegl, når jeg får lyst til noget sødt en hverdagsaften. Jeg anbefaler virkelig, at du prøver disse, da de smager dejligt og er saftige.
Til 16 kanelsnegle skal du bruge:
80 gram sukrin gold (eller 40 gram sukrin+)
50 gram smør, blødt
2 dl letmælk
150 gram mager skyr/kesam
1 æg
25 gram gær (eller ½ pose tørgær)
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
150 gram havremel
300 gram hvedemel
1 æg til pensling
50 gram smør, blødt
80 gram sukrin gold
2 tsk. kanel
PRØV OGSÅ: Citron- og birkeskage uden tilsat sukker
Sådan gør du:
- Varm mælken op til ca. 38 grader. Pisk skyr/kesam, æg, salt, kardemomme, sukrin og gær i.
- Tilsæt begge slags mel (hold lidt hvedemel tilbage, så du selv kan regulere, hvor våd dejen bliver), og ælt dejen i 5-10 minutter.
- Tilsæt blødt smør i tern, og ælt videre i 5 minutter til. Brug resten af melet, hvis det er nødvendigt.
- Lad dejen hæve til cirka dobbelt størrelse et varmt sted (30-60 min).
- Rør blødt smør, sukrin og kanel sammen.
- Rul dejen ud i til en aflang, firkantet plade. Smør kanel- og sukrinremoncen ud på dejpladen, og rul den til en roulade.
- Skær rouladen i 16 stykker, og læg sneglene på en bageplade (helst med den yderste ende bøjet ind under sneglen). Lad efterhæve i 20-30 minutter.
- Mens du venter, forvarmes ovnen til 200 grader – og når sneglene er færdige med at hæve, pensles de med æg og bages i 10-12 min (hold øje med dem).
- Lad sneglene afkøle på en rist! Kan fint fryses, når de er helt afkølet.
PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.