Mad

Salat med kikærter, stegte grøntsager, blåskimmelost og sennepsdressing

Udgivet for første gang: 22.06.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Denne salat er super til både frokost og middag og kan nemt laves helt plantebaseret ved at droppe osten. Den kan også laves i forskellige udgaver ved at erstatte blåskimmelosten med eksempelvis feta eller et spejlæg. Brug gerne andre grøntsager end svampe, gulerødder og tomat. Den kan også laves med stegt squash, peberfrugt og/eller løg.

Kulhydrater per portion: 34 gram, Fibre: 17 gram

Her er, hvad du skal bruge:

1 portion:

Annonce

En god håndfuld bladsalat/grønkål efter ønske

3 mellemstore champignoner
1 stor gulerod
10 cherrytomater
½ pakke kikærter (ca. 120 g)
1 spsk. olivenolie
salt og peber
30 g blåskimmelost
1 tsk. tahin
½ tsk. honning
2 tsk. sennep
En sjat citronsaft + lidt vand

PRØV OGSÅ: Yoghurtkikærter og grillede gulerødder

Sådan gør du:

  1. Skær svampe og gulerod i skiver. Steg svampene på en tør pande, indtil de frigiver væske og begynder at blive gyldne.
     Tilsæt derefter gulerodsskiver, cherrytomater og kikærter, og steg videre i lidt olie, indtil guleroden er mør. Smag til med salt og peber.
  2. Læg salat/grønkål i en skål, og bland det med lidt citronsaft.
  3. Bland tahin, sennep, citronsaft og honning sammen. Tilsæt vand, indtil dressingen er relativt flydende.
  4. Top salaten med stegte grøntsager og kikærter, blåskimmelost og dressing.

PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev