Diabetes og krop, mad og insulin
Spiseforstyrrelser er et tabubelagt og komplekst emne. Det handler om krop, mad og insulin og er noget, der er hverdag for mange af os – det er noget som specielt os der fik diabetes i 80´erne og 90´erne, har erfaret. Det er også et emne, som mange læger og diabetessygeplejersker i
Mandelkiks med havre og dadler
Kulhydrater pr. kiks: 17 g, hvoraf 4 g er fiber Mandelkiks med havre og dadler er saftige kiks fyldt med god næring, og de er både mælke- og glutenfri. Du har brug for en god foodprocessor eller blender for at blende det hele til mel. Kiksene er både mælke- og
Sprød kylling med svampesauce og søde kartoffelfritter
Kulhydrater pr. portion: 39 gramFibre pr. portion: 15 gram Sprød, saftig kylling med søde kartoffelfritter, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Som tilbehør serveres pandestegt rosenkål og broccolini. Har du prøvet at stege rosenkålen i stedet for at koge den? Jeg tror, at langt flere vil kunne lide rosenkål,
Der er mange, der har en mening om, hvad os med diabetes bør spise
Jeg interesserer mig for min kost, men har af og til haft følelsen af, at jeg ikke spiser “godt nok”. Ifølge alle opslagene på de sociale medier om højt forarbejdede fødevarer og tilkendegivelser af, at kostrådene ikke er sundhedsfremmende, føler jeg mig igen stresset over, hvad os med diabetes egentlig
Fysisk arbejde giver mig udfordringer med følinger
For første gang i mit liv har jeg fået et fysisk krævende job, så derfor er jeg begyndt at træne for at komme i bedre form. Både på mit arbejde og til træning kæmper jeg med den samme udfordring: hvordan undgår jeg føling? Sommeren 2023 er en sommer, som vil