Mysliboller med tørrede bær, hasselnødder og havregryn
Energi pr. 100 g: 902 kJ, Protein 11%, kulhydrat 69%, fedt 20% Skønne søde saftige mysliboller, som passer perfekt til hygge. Bag dem spis dem og nyd dem. Opskriften på mysliboller stammer fra “Appetit på livet – brdr. Kochs bedste diabetesopskrifter” af Birgit Schelde og Jesper og Michael Koch. Birgit Schelde er diætist,
Opgør med myterne om mad og diabetes
Det er en stor omvæltning pludselig at få at vide, at man har diabetes. Et af de områder, der især optager folk, når de får diagnosen, er deres kost. Vi har talt med diætist Birgit Schelde om de mest sejlivede myter om mad og diabetes. Tekst: Andrea Bak “Rigtig mange
Der har været mange bump på vejen
Jane Gottschalcks 18-årige søn Victor er født med Downs syndrom. Da han var halvandet år gammel, fik han konstateret diabetes. Nok en bump på vejen. “Jeg var meget opmærksom på alle Victors signaler, da han var lille,” fortæller Jane Gottschalck. Victor er, udover at være født med Downs syndrom, også
Kammuslinger med grillede sugarsnaps, gule tomater og brombær
Energi pr. person: 985 kJ, protein 16%, kulhydrat 23%, fedt 61% Det skal du bruge: 16 kammuslinger olie til stegning salt cayennepeber Vinaigrette 1/2 dl nøddeolie 2 spsk citronsaft 1 fed hvidløg salt 1 knsp cayennepeber 100 g sugarsnaps olie til grillning 2 store gule tomater 2 skalotteløg 1 pk
Grillede grøntsager med mandler og citrus
Ingredienser 1 squash 1 aubergine 1 rød peberfrugt 1 fennikel 100 g østershatte 2 bdt forårsløg 1 stort fed hvidløg 100 g mandler 1 håndfuld finthakket, bredbladet persille Koldpresset jomfruolivenolie Saft og fintrevet skal af 1 citron 1 drys røget paprika 1 godt drys flagesalt Fremgangsmåde Rens squash, aubergine, peberfrugt