Scones med havre, yoghurt og valnødder
Udgivet for første gang: 26.03.24Kulhydrater pr. scone: ca 35 g
Heraf 7 g fiber
Scones med havre er den perfekte morgenmad i weekenden, når du har lyst til noget friskbagt, men ikke orker at vente på, at dejen hæver.
De smager dejligt med ost, og er perfekte til at fryse ned. Du kan tilføje andre typer nødder og frø efter smag og behag. Du kan også tilføje revet gulerod.
PRØV OGSÅ: Granola med mandelsmør og banan
Ingredienser
8 scones
4 dl havregryn, blendet til mel
2 dl malet spelt
2 dl fint spelt
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1/2 dl solsikkekerner
1/3 dl hørfrø
1/2 dl finthakkede valnødder
2-3 dl yoghurt naturel
3 spsk smør, smeltet
2 spsk honning
2 spsk sesamfrø
PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre
Fremgangsmåde
- Kom havregrynet i en foodprocessor, eller brug en stavblender og blend til mel.
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål.
- Smelt smøret, og rør honning og yoghurt i. Bland de våde ingredienser med den tørre blanding. Tilføj evt. lidt mere yoghurt (eller lidt mælk) eller mel, indtil dejen er fast og kan formes med hænderne.
- Form ca. 8 scones og læg dem på en bageplade. Drys lidt sesamfrø ovenpå.
- Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist, og nyd dem.
PRØV OGSÅ: Smuldretærte med bær og røde frugter
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.