Smuldretærte med bær og røde frugter
Udgivet for første gang: 29.09.23Kulhydrater i hele kagen: 118 gram
Fiber i hele kagen: 61 gram
Smuldretærte med bær og røde frugter er den ultimative efterårsdessert. Det er ekstra sjovt, hvis du har mulighed for at plukke bær og frugter i naturen.
Endelig er det tid til at plukke frugt og bær i haven! Benyt lejligheden til at lave en velsmagende smuldretærte med det, du kan plukke – og server kagen en dejlig efterårsaften med lidt vaniljecreme eller en kugle vaniljeis.
Hvis du ikke selv har mulighed for at plukke frugt og bær, kan du selvfølgelig købe, hvad du måtte ønske.
PRØV OGSÅ: Blåbærsyltetøj med chiafrø, vanilje og kardemomme
Ingredienser
800 gram røde frugter og bær (jeg brugte omtrent lige dele ribs, moreller og rabarber)
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. vaniljesukker
50 gram Sukrin gold
100 gram havregryn
100 gram mandelmel
100 gram blødt smør
1 knivspids salt
PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker
Fremgangsmåde
- Indstil ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
- Vend kartoffelmel og vaniljesukker i frugten/bærrene.
- Bland smør, havregryn, mandelmel, Sukrin gold og salt til en løs smuldredej
- Fordel frugtblandingen i en tærteform, og smuldr dejen over i klumper.
- Bag kagen i 30 minutter, lad den køle lidt af, og spis den, mens den stadig er lun.
Velbekomme!
(Kilder til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider)
PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med hytteost og asparges
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.