Diabetes opskrifterMad

Sommermiddag: Frisk salat og rejer

Udgivet for første gang: 19.08.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater: 4 g pr. portion

Frisk salat og rejer er en perfekt let sommermiddag til de dage, hvor du vil have noget sundt, friskt og velsmagende.

Denne friske salat er enkel og fuld af god næring. Jeg plejer at servere den med rejer og lækkert brød, men den passer selvfølgelig også godt til enhver form for fisk, kylling, kød eller andet tilbehør, du kan lide.

Annonce

Jeg serverer salaten med friske rejer, men du kan også bruge fisk, kylling eller enhver anden type kød efter eget ønske.

PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med broccoli

Ingredienser

2 portioner

Et hoved hjertesalat eller en stor håndfuld sprød salat
1 gulerod
1 avocado
½ agurk
50 g feta i blok
2 spsk græskarkerner
Den ønskede mængde friske rejer

Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
2 tsk revet citronskal (økologisk)
peber

Fremgangsmåde

1. Riv salaten i mindre stykker. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller. Bland bladsalat og gulerodsstrimlerne sammen på en tallerken.

2. Skær avocadoen i små skiver. Skær agurken halvt over på langs og fjern indmaden/kernerne med en ske, inden du skærer resten i tynde skiver.

3. Fordel avocado, agurk og smuldret feta over salaten.

4. Rist græskarkerner i en tør stegepande til de er gyldne og fordel dem oven på salaten.

5. Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld over salaten.

PRØV OGSÅ: Fisketaco i hjemmelavede sød kartoffel-tortillaer

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce