Spaghetti bolognese med et tvist
Udgivet for første gang: 01.01.23Kulhydrater pr. portion: 42 gram
Fibre pr. portion: 7 gram
Spaghetti med kødsovs er en god hverdagsret i de fleste familier.
Retten bliver et langt bedre alternativ til både store og små, hvis du bytter den almindelige pasta ud med fuldkornspasta, bruger magert kød og sniger nogle ekstra grøntsager i – ligesom jeg har gjort her. Hos os er denne ret ofte på menuen!
PRØV OGSÅ: Grøn lasagne
Til 4 portioner skal du bruge:
200 gram fuldkornspasta
400 gram magert hakket oksekød (4-7 %)
400 gram hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 stor gulerod, revet
150 g champignon
1 rødløg
2 fed hvidløg
Frisk timian, salt og peber
½ dl vand
Eventuelt 1 lille tsk flydende oksefond
Revet parmesan til servering
Sådan gør du:
- Steg champignonerne først, så vandindholdet fordamper, og de skrumper ind. Kom resten af grøntsagerne og timian på panden, og steg det hele, indtil det er blevet mørt. Stilles til side.
- Steg det hakkede oksekød med salt og peber. Læg grøntsagerne tilbage i panden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand og eventuelt fond.
- Mens saucen får lov til at stå og simre, koges spaghettien som anvist.
- Servér retten med revet parmesan – og gerne lidt frisk basilikum eller oregano!
PRØV OGSÅ: Tærte med røget laks og grøntsager
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.