Speltrisotto med kylling
Udgivet for første gang: 11.02.15 | Sidst redigeret: 24.04.23Kulhydrater: 26 g per portion
Speltrisotto med kylling er en lækker ret, der passer godt til aftensmaden. Serveres med grøntsager og eventuelt fuldkornsbrød til.
Opskriften på speltrisotto er fra kogebogen “Fuldkorn – der frister”, udgivet af Diabetesforeningen. Se flere opskrifter på www.diabetes.dk.
Ingredienser
4 portioner
1 pk. kyllingeinderfileter (ca. 300 g)
1 spsk. flydende fedtstof
½ tsk. paprika
salt, peber
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg
150 g hele speltkerner
1 ds. hakkede flåedetomater (400 g)
1 dl vand
250 g grønne bønner,gerne frosne
50 g sorte oliven uden sten
salt, peber
PRØV OGSÅ: Opskrift på thai-inspireret kyllingesuppe
Fremgangsmåde
1. Inderfileterne steges i fedtstoffet i ca. 10 min., til de er færdigstegte. De krydres med paprika, salt og peber, hvorefter de afkøles. Kyllingestykkerne skæres evt. i mindre stykker.
2. Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i et par minutter uden at tage farve.
3. Speltkernerne kommes i gryden sammen med flåede tomater og vand. Det koger under låg i ca. 20. min, til kernerne er møre. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs.
4. Bønnerne tilsættes og koger med i ca. 5 min. Kyllingestykker kommes i og varmes igennem.
5. Retten smages til. Oliven skæres i skiver og drysses over retten inden servering.
Pr. pers.:
Energi 1325 kJ
Kulhydrat 26 g
Fedt 7,5 g
Fuldkorn ca. 31 g
PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.