Tærte med ovnbagte grøntsager og feta
Udgivet for første gang: 04.06.23 | Sidst redigeret: 05.06.23Kulhydrater (pr. 100 g): 16 gram
Denne store tærte er lavet i et ildfast fad, hvilket gør den ekstra tyk og god.
Denne tærte med ovnbagte grøntsager og feta er velegnet til både frokost og aftensmad. Grøntsagerne bages først i ovnen, og det giver en ekstra dejlig smag og konsistens. Brug gerne andre grøntsager efter ønske.
PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte rodfrugter
Ingredienser
Opskriften er beregnet til et ildfast fad på ca. 25 x 35 cm
8 dl mel (gerne halvt groft og halvt fint)
180 g smør (stuetemperatur)
3 spsk. olivenolie
3-4 spsk. vand
¼ tsk. salt
2 søde kartofler
2 rødløg
2 peberfrugter
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2 pakker feta
10 æg
2 spsk. cremefraiche
1 dl madlavningsfløde
peber
PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser sammen, og ælt smør og vand i, indtil dejen er fast. Lad dejen hvile på køl i mindst 15 minutter.
Skræl den søde kartoffel, og skær den samt peberfrugter og løg i tern. Tilsæt olie og krydderier, og bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
Tryk dejen ud i formen. Bunden prikkes med en gaffel og forbages i 10 minutter.
Pisk æg, fløde, peber og cremefraîche sammen.
Kom de bagte grøntsager i den forbagte tærte, og smuldr fetaosten over. Hæld æggemassen i.
Bag tærten i ovnen ved 210 grader varmluft i 23-45 minutter. Tærten skal være gylden ovenpå og fast indeni.
PRØV OGSÅ: Torskefad med fennikel, sommerkål og kapers
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.