Torsk og dampede grøntsager med citron
Udgivet for første gang: 26.11.21Kulhydrater per portion: 17 gram
Fibre: 11 gram
Torsk og dampede grøntsager er fremragende, hvis du vil have en sund middag, der er god for dit blodsukker.
Denne fiskeret er hurtig, nærende og god hverdagsmad, og med lidt kulhydrater og masser af fibre får du også en middag, der er venlig mod dit blodsukker. Torsk er en mager fisketype og en af de bedste kilder til jod, men du kan naturligvis erstatte torsken med en anden fisketype, hvis du ønsker det.
Grøntsagerne i denne opskrift er bare et forslag, og du kan selvfølgelig variere dem, alt efter hvad der passer dig.
PRØV OGSÅ: Suppe af knoldselleri med ristede kikærter og grønkålschips
Ingredienser
2 portioner
2 torskefileter a 150 g
1 spsk. smør
peber
4 store gulerødder
et bundt asparges (ca. 15 stk.)
150 g grønne bønner
120 g frisk spinat (ca. en mellemstor pose)
2 spsk. olivenolie
1 spsk. fintrevet citronskal
salt og peber
PRØV OGSÅ: Hoisin-stegt ørred med ris kogt i kokosmælk
Fremgangsmåde
1. Læg torskefileterne i et ildfast fad. Læg smørklatter på og drys med peber. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
2. Skær gulerødderne i tynde skiver, og skær asparges og bønner i små stykker
3. Kog vand i en gryde, og tilsæt først gulerødderne. Lad dem koge i ca. 1 minut, før du tilsætter bønner og asparges. Lad koge i yderligere 30 sekunder, og hæld vandet fra.
4. Læg spinaten oven på grøntsagerne i gryden, og sæt låget på. Lad gryden stå i ca. 1 minut, så spinaten falder sammen. Vend olivenolie i, og smag til med salt og peber.
5. Fordel de dampede grøntsager på to tallerkener, og læg torsken ovenpå. Hæld smørret fra det ildfaste fad over, og riv lidt citronskal over.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.