Diabetes opskrifterMad

Verdens bedste pesto

Udgivet for første gang: 01.02.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater i hele opskriften: 22 gram
Fibre i hele opskriften: 9 gram

Pesto er en sauce, der kan bruges til rigtig meget! Som pizzasauce, pastasauce, salatdressing eller bare på et stykke brød. Og denne opskrift giver dig verdens bedste pesto.

Pesto er også en sund kilde til fedt, da den indeholder masser af umættede fedtsyrer fra nødder, kerner og olivenolie. Efter min mening – og jeg har prøvet mange forskellige varianter – er dette den allerbedste opskrift på basilikumpesto. Prøv den selv.

Annonce

PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte tomater

Ingredienser

Til et lille syltetøjsglas skal du bruge:

1 lille potte basilikum
1,5 dl olivenolie
100 gram cashewnødder, ristede
30 gram pinjekjerner, ristede
2 fed hvidløg
30 gram parmesan, revet
1-2 tsk. flagesalt (alt efter, om nødderne er saltede)
1/2 tsk. peber
En sjat citronsaft

PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, indtil konsistensen er som ønsket. Personligt foretrækker jeg, at pestoen er lidt grov i konsistensen og ikke helt silkeblød.

Kilder til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce