Verdens bedste pesto
Udgivet for første gang: 01.02.24Kulhydrater i hele opskriften: 22 gram
Fibre i hele opskriften: 9 gram
Pesto er en sauce, der kan bruges til rigtig meget! Som pizzasauce, pastasauce, salatdressing eller bare på et stykke brød. Og denne opskrift giver dig verdens bedste pesto.
Pesto er også en sund kilde til fedt, da den indeholder masser af umættede fedtsyrer fra nødder, kerner og olivenolie. Efter min mening – og jeg har prøvet mange forskellige varianter – er dette den allerbedste opskrift på basilikumpesto. Prøv den selv.
PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte tomater
Ingredienser
Til et lille syltetøjsglas skal du bruge:
1 lille potte basilikum
1,5 dl olivenolie
100 gram cashewnødder, ristede
30 gram pinjekjerner, ristede
2 fed hvidløg
30 gram parmesan, revet
1-2 tsk. flagesalt (alt efter, om nødderne er saltede)
1/2 tsk. peber
En sjat citronsaft
PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre
Fremgangsmåde
Blend alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, indtil konsistensen er som ønsket. Personligt foretrækker jeg, at pestoen er lidt grov i konsistensen og ikke helt silkeblød.
Kilder til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.