Vietnamesisk nudelsalat med scampi
Udgivet for første gang: 13.06.24Kulhydrater pr. portion: 39 gram
Fibre pr. portion: 5 gram
Hvis du har brug for en dejlig, farverig vitaminindsprøjtning til aftensmad, så prøv denne opskrift på vietnamesisk nudelsalat!
Hemmeligheden bag en smagfuld vietnamesisk nudelsalat er en dressing med fiskesauce og limefrugt, samt friske krydderurter – det giver et løft til hele retten. Derudover er salaten både hurtig og nem at tilberede, så win-win-win.
PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado
Ingredienser
Til 3 portioner skal du bruge:
100 gram glasnudler (1 lille pakke)
400 gram skrællede/rensede scampi
Lidt olie
En knivspids chiliflager, salt og peber
1 mango, gerne lidt umoden
1/2 agurk
2 gulerødder
1/2 icebergsalat
2 tomater
1/2 rød peberfrugt
1/2 rødløg
En håndfuld af hver af følgende friske, hakkede krydderurter: koriander, mynte og thaibasilikum
Dressing:
3 spsk. fiskesauce
Saften fra 2 limefrugter
1/2 tsk Natreen-dråber (eller tilsvarende sødemiddel)
1/2 chili
Topping:
Finthakkede, salte peanuts
Sprødstegte løg
PRØV OGSÅ: Grønne nachos med bagt kartoffel og sød kartoffel
Fremgangsmåde
1. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og sæt den til side.
2. Kog nudlerne som anvist og skyl dem i koldt vand, indtil de er afkølede. Sæt dem til side.
3. Skær alle grøntsagerne i fine strimler. Du kan bruge en spiralizer, som jeg har gjort det, til agurken og gulerødderne, hvis du har en sådan.
4. Steg scampi i lidt olie, og krydr med chiliflager og salt/peber. Hak krydderurterne.
5. Bland grøntsager, krydderurter, nudler og dressingen sammen, og top salaten med stegte scampi, hakkede peanuts og sprødstegt løg.
Velbekomme!
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.