Diabetes opskrifterMad

Vintersalat med kål og citrus

Udgivet for første gang: 12.03.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per 100 g: 8 gram (i alt: 101 g)

Denne vintersalat er fuld af farve, smag og god næring og passer til det meste.

Vintersalat med kål og citrus kan sagtens serveres sammen med kød eller fisk, som en del af et større måltid eller som en selvstændig ret.

Annonce

PRØV OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bagte grøntsager

Ingredienser

Salat til ca. 6 portioner

½ – 1 rødkålshoved (alt efter størrelse)
en lille pakke frisk spinat
2 appelsiner
1 pære
kerner fra ½ granatæble
80 g valnødder

Dressing:
2 spsk. grov sennep
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
saften af ½ citron
2 tsk. honning
revet skal af ½ citron (helst økologisk)
peber

PRØV OGSÅ: Rodfrugtsalat med æg og tahin

Fremgangsmåde

1. Hak rødkål og spinat fint, og bland det sammen.

2. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland dressingen med kål og spinat.

3. Skær pæren og appelsinen i tynde skiver, og læg dem oven på kålen.

4. Drys granatæblekerner og knuste valnødder på.

PRØV OGSÅ: Nudelsalat med sprødstegt tofu

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev