Wok med grøntsager og sesamlaks
Udgivet for første gang: 12.11.21Kulhydrater per portion: 16 gram
Fibre: 11 gram
Grøntsager i wok er en superhurtig middagsret, og det gode er, at du kan bruge, hvad du har i køleskabet. Der kan både anvendes løg, squash, ærter og sukkerærter, så brug de grøntsager, du har og bedst kan lide.
Her har jeg stegt grøntsagerne i en wok og bagt laksen i ovnen. Du kan naturligvis tilsætte laks i tern direkte til wokken, hvis du vil gøre det endnu nemmere.
Her er, hvad du skal bruge:
Til to portioner
2 laksefileter
1 spsk. hoisinsauce
1 spsk. sesamfrø
6 østershatte (ca. 100 g)
2 gulerødder
1 lille broccoli
100 g asparges
1 peberfrugt
to store håndfulde frisk spinat
1 spsk. sesamolie
Marinade:
1 spsk. sesamolie
1 spsk. hoisinsauce
1 spsk. sojasauce
1 spsk. riseddike
½ tsk. sriracha (eller anden chilipasta)
saften af ½ lime
1 cm finthakket/revet ingefær
peber
PRØV OGSÅ: Kødboller i tomat og pasta
Sådan gør du:
- Læg laksefileterne i et ildfast fad. Drys hoisinsauce og sesamfrø over, og bag fileterne i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
- Skær gulerødder og peberfrugt i tynde skiver, asparges i små stykker og broccoli i mindre buketter.
- Bland alle ingredienserne til dressingen.
- Start med at stege østershattene på en tør pande, indtil der siver lidt væske ud, og de begynder at blive gyldne. Tilsæt derefter sesamolie, gulerødder og peberfrugt, og lynsteg, indtil grøntsagerne begynder at blive møre. Tilsæt til slut asparges, peberfrugt og marinade, og steg, indtil retten er færdig.
- Server laksen med de lynstegte grøntsager og gerne en smule limesaft.
PRØV OGSÅ: Proteinrige stegte ris
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.