Yoghurtkikærter og grillede gulerødder
Udgivet for første gang: 10.12.20 | Sidst redigeret: 14.01.21Kulhydrater i yoghurtkikærter: 18 gram pr. portion
Heraf fibre: 7 gram
Efteråret byder på en masse dejlige rodfrugter, som nemt kan ovnbages eller grilles. Servér gerne med yoghurtkikærter for et sundt og spændende let måltid.
Ovnbagte eller grillede efterårsgulerødder er dejlige som tilbehør til det meste. Her er de serveret med et proteinrigt let måltid med kikærter og yoghurt. Yoghurtkikærter kan også serveres som proteinkilde som tilbehør til salat og ovnbagte grøntsager og er derudover en rigtig god kilde til flere fibre.
TIPS;
Yoghurtkikærterne passer perfekt som topping på salater og som tilbehør til andre typer af grillede grøntsager.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på kylling piccata
Ingredienser
2 portioner
6-8 gulerødder (afhængig af størrelse)
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Youghurtkikærter
1 pakke kikærter (ca. 230 gram)
4 spsk græsk/tyrkisk yoghurt
2 spsk ricotta (kan undlades)
2 spsk revet parmesan
1 spsk fintrevet citronskal
1 spsk finthakket persille eller basilikum
Peber
PRØV OGSÅ: Sesamlaks med kikærter og grøntsager
Fremgangsmåde
1. Start med gulerødderne, som skal ovnbages. Vask gulerødderne grundigt og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie, salt og peber over gulerødderne, og bag dem i ovnen – gerne på grill – i 15-20 minutter på 220 grader.
2. Skyl kikærterne grundigt. Rør yoghurt, ricotta, parmesan, citron og krydderurter sammen, og vend kikærterne heri. Smag til med peber efter ønske.
3. Server yoghurtkikærterne med de ovnbagte gulerødder, og gerne en enkel grøn salat.
Se flere af Hannas opskrifter på Happyfoodstories.com.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.