Yoghurtmousse med blåbær og vanilje
Udgivet for første gang: 23.02.24Kulhydrater pr. portion: 7,5 gram
Fibre pr. portion: 2,5 gram
Hverdagsdesserter hører til livets små fornøjelser, som denne luftige yoghurtmousse med blåbær og vanilje.
Det er en luftig og let mousse, der er rig på proteiner og uden tilsat sukker. Hvis du har en smule vaniljesauce eller en klat flødeskum tilovers, er jeg sikker på, at det vil kunne pynte rigtig flot!
PRØV OGSÅ: Smuldretærte med bær og røde frugter
Ingredienser
Til 2 glas skal du bruge:
2 æggehvider
100 gram blåbær (optøede, hvis du bruger frosne)
150 gram græsk yoghurt (gerne 10%)
1/2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. Easis flydende sødemiddel (eller tilsvarende)
2 blade husblas + 2 spsk. kogende vand
PRØV OGSÅ: Granola med mandelsmør og banan
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Blend blåbær, yoghurt, sødemiddel og vaniljepulver til en jævn masse med en stavblender eller i en blender.
- Pisk æggehviderne stive (bemærk: det er vigtigt at du bruger en helt ren skål, helst af glas eller metal)
- Smelt husblas i et par spsk. kogende vand og pisk den i yoghurtblandingen i en tynd stråle.
- Vend æggehviderne forsigtigt i yoghurtblandingen og fordel moussen i to glas.
- Lad moussen stivne i køleskabet i mindst 3-4 timer inden servering.
- Server med frisk frugt eller bær, vaniljesauce eller en klat fløde.
Velbekomme.
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.